elektrische heggenschaar
Woning

Eenvoudig je heg snoeien

Wanneer je een heg hebt die niet voorzien is van dikke takken, is een elektrische heggenschaar ideaal om deze te snoeien. De meeste scharen voor je heg zijn redelijk handzaam, om zo eenvoudig de heg netjes te kunnen snoeien. Belangrijk gegeven bij het kopen van een schaar is het vermogen wat deze heeft, maar ook het formaat bepaald of de schaar geschikt is om jouw werkzaamheden te kunnen doen. gelukkig zijn er bij Toolnation.nl verschillende modellen beschikbaar, op deze manier heb je altijd een geschikte schaar voor je heg.

elektrische heggenschaar

Lengte van het snijblad

De werkzaamheden die je moet verrichten bepalen voor een groot deel welk snijblad je nodig hebt voor je elektrische heggenschaar. Is je heg erg hoor dan is een lang snijblad een goede keuze, is de heg niet hoog en groot dan is het verstandiger om een beetje handzamer model te nemen. In veel gevallen is een schaar met een kort snijblad ook lichter in gewicht dan een schaar met een groot snijblad. De meeste heggenscharen zijn direct uit voorraad leverbaar, maak snel je keuze en begin direct met je heg te snoeien.

Wat is belangrijk bij een schaar om je heg te snoeien?

elektrische heggenschaar

Niet iedere elektrische heggenschaar is geschikt om elke heg te snoeien, met een klein snijblad is het niet makkelijk om een hoge heg te snoeien. Omdat je waarschijnlijk in meerdere keren de heg moet snoeien is het moeilijk om recht te blijven. Met een langer snijblad snoei je een groter oppervlak ineens. Omgekeerd is ook niet handig, een lang snijblad is in de meeste gevallen niet geschikt om een kleine heg mee te snoeien.