Interieur 4
wonen

Ruzie over het indelingsplan

Je kent het vast wel, je gaat je huis of kantoorpand inrichten en de één wil dit en de ander wil dat en jij wil ook weer iets heel anders. Langzaam lopen de spanningen op en er komt maar geen collectief besluit over hoe het indelingsplan van je huis of kantoor er nu uit moet gaan zien. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om deze ruzies op te lossen en te zorgen dat iedereen achteraf tevreden is met de inrichting van een bepaald pand.

Tot een overeenkomst komen

Hoe kom je nu tot een overeenkomst bij zo’n ruzie over een indelingsplan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld iedereen een eigen indelingsplan maken en vergelijk daarna alle plannen met elkaar. Bekijk wat iedereen leuk vindt en waar misschien maar één persoon blij van wordt. Maak hier een overzicht van en ga hiermee naar een professional die de verschillende wensen kan omtoveren tot een plan waar iedereen blij van wordt. De professional weet vaak welke dingen goed gecombineerd kunnen worden of juist niet en waar diegene iedereen blij mee kan maken. Zo helpt diegene jullie om tot een overeenkomst te komen en een verdere ruzie te voorkomen.

Het resultaat

Nadat er een besluit is gemaakt over het indelingsplan en de indeling ook echt in werkelijkheid wordt gebracht worden veel mensen altijd toch positief verrast. De stoel in de hoek ziet er in werkelijkheid toch beter uit en die plant naast de tafel werkt eigenlijk ook perfect. Soms moet je gewoon meegaan met de flow en hopen op een mooi resultaat in werkelijkheid. En zelfs als je na het doorvoeren van het indelingsplan nog niet tevreden bent kan er altijd nog iets aangepast worden, je zit nergens aan vast. Ruzies over het indelingsplan mogen er zijn, maar vaak zijn ze erg nutteloos en moet je gewoon het beste met elkaar voor hebben om tot een mooi resultaat te komen.