Nieuws

Wat is een palenrammer?

Een palenrammer is een machine dat helpt om palen in de grond te slaan voor diverse constructies. Denk aan het plaatsen van schuttingen, funderingen, boompalen, schuttingen en als je tuin of balkon wilt verbouwen. Voor deze constructies moeten allerlei palen in de grond bewerkt worden. Het enige wat u hoeft te doen is de palenrammer op de paal te plaatsen en de palenrammer zal zelf de rest doen. Een ander woord voor palenrammer wordt ook wel handhei genoemd, de palenrammer bevat twee handvatten zodat de paal gemakkelijk de grond in geslagen kan worden.

Palenrammer op benzine

Het voordeel aan een palenrammer op benzine is dat het je enorm veel werk kan besparen, helemaal als je met regelmaat palen de grond in slaat voor grote projecten. Mensen zonder een palenrammer machine slaan handmatig een paal in de grond met een hamer dit wordt ook wel manueel genoemd. Het is natuurlijk mogelijk om een paal handmatig de grond in te slaan, dit vergt alleen wel nauwkeurigheid en erg veel inspanning. Dat kan veel sneller en efficiënter. De brandstof waarop de palenrammer draait is benzine, de benzine is nodig om de uitgevoerde druk op de paal mogelijk te maken.

Pneumatische palenrammer

Naast de palenrammer op benzine bestaat natuurlijk ook de pneumatische palenrammer, de term klinkt nogal lastig maar het verschilt weinig met de palenrammer die op benzine zijn werk doet. Deze machine is handig voor kleine palen die in de grond geslagen moeten worden, het gaat dan om werkzaamheden zoals, hekwerken voor in de achtertuin. Wat kenmerkend is aan de pneumatische palenrammer is dat het apparaat op lucht werkt. Aan de hand van luchtstoten worden de palen de grond in gedrukt. Een ander voordeel aan dit apparaat is dat het ook met de hand te bedienen is, in tegenstelling tot de palenrammer wat op benzine werkt. Op onze webshop kunt u nog veel meer informatie vinden over verschillende soorten palenrammers.