dekbedovertrekken
Woning

Welk materiaal is geschikt voor een overtrek?

Goed materiaal bij dekbedovertrekken is net zo belangrijk als het design of de kleur, misschien nog wel belangrijker. Lig je onder een overtrek wat van het verkeerde materiaal is gemaakt en het niet lekker ligt dan is je slaap ook direct een stuk minder. Kijk daarom goed bij een overtrek welk materiaal het is en voel eventueel of je dit geschikt vind voor je bed. Een overtrek van katoen is perfect voor zomer en winter en voelt lekker zacht aan, grote kans dat je zeer goed slaapt wanneer je dit materiaal gebruikt.

dekbedovertrekken

Niet koud in bed meer

Wanneer je het koud hebt in de winter moet je een ander soort materiaal hebben voor je overtrek. Het is niet erg comfortabel als je in de nacht vaak wakker wordt omdat je het koud hebt, dekbedovertrekken van flanel voorkomen dit. Flanel is eigenlijk katoen wat een beetje ruw gemaakt is, het lijkt of het een donslaagje heeft en is zeer zacht en lekker warm. Flanel heeft ook als eigenschap dat het de warmte van je lichaam vasthoudt.

dekbedovertrekken

Een bepaalde stijl is ook mooi in de slaapkamer, waar je met kleur en een afbeelding kunt spelen zijn materialen ook bepalend voor een bepaalde sfeer. Met satijnen overtrekken voor je bed creëer je een luxe sfeer. Satijnen dekbedovertrekken hebben een mooie glans en voelen zeer zacht aan. Je waant je in luxe wanneer je er onder ligt, maar de prachtige uitstraling is mooi en geschikt voor iedere slaapkamer. Ook een satijnen overtrek heeft goede eigenschappen als warmte vasthoudend en lekker zacht om onder te liggen.