Logo-Boilermarkt
Woning

boilers voor warm water

Met de grote boilers kan je een heel huishouden voorzien van warm water. De boiler wordt in 3 verschillende lijnen aangeboden: budget, medium en premium. Naast het verschil van de prijs, verschillen de boilers in onderhoud en gebruik ook van elkaar.

  • Budget: deze boiler moet je om de 2-5 onderhouden. Het is voor tijdelijk of onregelmatig gebruik, zoals bij studentenflats, tuinhuizen of vakantiehuizen
  • Medium: deze boiler moet je om de 2-5 jaar onderhouden. Hij kan in elke sector of huishouden horizontaal geplaatst worden
  • Premium: deze boiler heeft geen onderhoud nodig. Hij wordt gebruikt voor langdurig en regelmatig gebruik. Het is geschikt voor krachtstroom, dag en nacht programma. Het heeft ook een ECO programma. Dit houd in dat hij te combineren is met zonnepanelen.

De aantal liters

wanneer je een boiler koopt is het van belang dat je zo min mogelijk energie verbruikt. Je moet daarom een boiler aansluiten die goed bij jouw verbruik past. Een boiler van 30-50 liter is bijvoorbeeld geschikt voor een 1-persoons huishouden. De boiler van 80-100 liter is geschikt voor een huishouden van 2-4 personen. Als laatste heb je de boiler van 120-150 liter, deze is geschikt voor grotere gezinnen en huishoudens met een bad. Wanneer je een grote boiler aanschaft, is het noodzakelijk een inlaatcombinatie te kopen. Dit zorgt voor een veilige werking van de boiler tijdens opwarming. 

Wat is een boiler

Boiler komt van het engelse woord boiling, dit betekent koken. een boiler koop je zodat je per direct warm water hebt. Tijdens de zoektocht naar een boiler zijn het formaat, gebruik, temperatuur, vermogen, aansluitwaarde en zaken zoals prijs en levertijd belangrijke specificaties.