bureaustoel kopen
wonen

Elektrisch bureau: wat vinden werknemers?

De meeste mensen die achter een bureau werken, hebben wel eens last van klachten, onder andere door te lang zitten, een verkeerde zithouding, de hele dag een muis gebruiken en naar een scherm kijken. Niet prettig. Veel van die klachten zijn onnodig. Een elektrisch bureau kan ervoor zorgen dat mensen van verschillende hoogtes allemaal in de juiste zithouding kunnen werken, of zelfs kunnen staan wanneer hen dat uitkomt. Maar gaat het werkplezier van mensen daadwerkelijk omhoog? Wij vroegen enkele mensen naar hun ervaring met elektrische bureaus.

Productiviteitswinst door elektrische bureaus

Een elektrisch bureau stimuleert lichaamsbeweging, wat op haar beurt zorgt voor een betere bloedcirculatie. Dat leidt tot meer energie, mensen kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Sommige verkopers beweren zelfs tot 45% meer productiviteit. Of dat resultaat echt gehaald wordt is de vraag, maar werknemers zijn enthousiast. Receptionist Joke vertelt over haar ervaring met een elektrisch bureau. Voor haar is het een goede uitkomst gebleken. Het heeft ertoe geleid dat ze nu soms een half uurtje staand werkt, haar scherm en toetsenbord eindelijk beide op de juiste hoogte kan hebben, en zich daardoor beter voelt. Ze heeft het idee meer werk gedaan te krijgen, maar meten doet ze het niet.

Kantoorwerk en gezondheid: (g)een gouden combinatie

Een fysiek inactieve levensstijl is een grote doodsoorzaak wereldwijd. Alles wat we kunnen doen om mensen actiever te maken, moet is meegenomen. Vanuit het perspectief van de werkgever is dat ook voordelig. Gezondere mensen zijn minder vaak zaak. En fysiek actieve mensen zijn doorgaans gezonder. Bureaus waaraan men kan staan en zitten zorgt voor fysiek actiever personeel. Veel mensen vinden het lastig te sporten na een lange kantoordag. Extra beweging op het werk is mooi meegenomen, en heeft alleen maar voordelen. Elektrische bureaus zijn eigenlijk in ieder opzicht beter dan klassieke bureaus. Ik zou aanbevelen: schaf ze zo snel mogelijk aan. Uw personeel zal u bedanken, en u terugbetalen met beter werk.