Tips

Welke stijlen plafondlampen zijn er?

We hebben de belangrijkste stijlen betreft plafondlampen voor je op een rijtje gezet.

Retro/ vintage stijl

Als je decoreert in vintage stijl, zullen sommige lampen in retrostijl ongetwijfeld perfect zijn. Materialen zoals ijzer, met ontwerpen waarbij het gesmede materiaal kan worden gewaardeerd, zijn meestal de belangrijkste kenmerken. Voor een meer klassieke toets kan een smeedijzeren plafondlamp de finishing touch zijn. Kies donkere kleuren, ofwel de kleur van het metaal zelf of gelakt in zwart. Ga naar deze sectie met retro/ vintage lampen om de verschillende modellen te zien.

Minimalistische stijl

Als je hebt gekozen voor een meer minimalistische stijl, zullen de plafondlampen dienen om nuances en persoonlijkheid te geven, in dit geval zijn ze een noodzakelijk element, dus je kunt niet zonder. Je kunt ze gebruiken als decoratief object om je fantasie de vrije loop te laten, de kamer op te fleuren en je te laten doen zonder andere soorten overbodige decoratie. Bekijk onze minimalistische lampen.

Scandinavische stijl

Wat de Scandinavische stijl betreft, worden de plafondlampen die het best herkend worden gekenmerkt doordat ze langer zijn, in tegenstelling tot de plafondlampen, die ook gebruikt kunnen worden. Er wordt gekozen voor warmere materialen, zoals hout of stof.

En onthoud in elk geval hoe het eruit zal zien bij het kiezen van de kleuren. Een veilige gok is om een ​​neutrale kleur te kiezen die past bij de rest van de kamer, bijvoorbeeld wit, beige of bruin. Maar als je iemand die de kamer binnenkomt wilt verrassen en de inrichting van de kamer een ander tintje wilt geven, kun je altijd een felle kleur kiezen die sterk contrasteert met al het andere.

Zoals je kunt zien, hebben we plafondlampen in verschillende stijlen, naast de genoemde, heb je op verschillende websites plafondlampen tot jouw beschikking, modern, antiek, glas, rustiek, etc. Je vindt ze in alle vormen en met een grote verscheidenheid aan materiaalafwerkingen, ideaal voor het decoreren van elke huiselijke omgeving en voor een originele en zeer persoonlijke stijl. Het gebruik van dit type lamp, naast het geven van licht, zorgt voor bekendheid en is een zeer praktisch en belangrijk decoratief element.