Nieuws

Het voordeel van een polyester dekbed kiezen

Op zoek naar warmte en comfort op het bed? Dan zal een dekbed wel de juiste oplossing bieden. Er valt daar ook te kiezen uit een ruim aanbod. De materiaalkeuze heeft daar ook veel mee te maken. Een polyester dekbed zal bij sommigen twijfels oproepen. Het materiaal wordt namelijk niet gelijk beschouwd als te zijn geschikt voor een dekbed. Het is synthetisch en geeft het niet dat behaaglijk gevoel waar een dekbed aan moet voldoen. Een korte kennismaking met een polyester dekbed zal echter alle twijfels wegwerken.

Wel degelijk zacht en comfortabel

Een polyester dekbed bestaat eigenlijk uit twee delen: de hoes of tijk en de vulling. De hoes is vervaardigd uit fijngeweven polyester en voelt het daarom ook glad aan. Het dekbed valt hierdoor zonder probleem om het lichaam en zal zelfs na het wassen en drogen, niet kreukelen. Dat brengt een ander belangrijk punt naar voren: het beperkt absorptievermogen. Hiervoor moet er ook naar de vulling gekeken worden. Die bestaat namelijk uit microvezels vervaardigd uit synthetisch materiaal. Dat geeft het dekbed natuurlijk niet het absorptievermogen dat een andere (niet synthetische) zou geven, maar wel voldoende om voor een comfortabel gevoel te zorgen. Voor gebruik in de zomer zijn er polyester dekbedden verkrijgbaar met extra absorptievermogen.

Ook geen zorgen meer bij het reinigen

Beddengoed moet regelmatig vervangen en gereinigd worden. Een dekbed wassen is niet gelijk het favoriet van eenieder omdat het langzaam droogt en niet elke wasautomaat voor geschikt is. Dat zit helemaal anders bij een polyester dekbed omdat die, eenmaal in de was, niet veel in gewicht zal toenemen. Ook het drogen levert hierdoor geen problemen op en kan zelfs binnen 1 dag het dekbed weer gebruikt worden. In het bijzonder geschikt voor kinderen of andere personen waar de kans groot is dat ze op het bed zullen gaan morsen.