Woning

Houten, PVC of Tapijt? Welke vloersoort kiezen?

Als er één ding is dat een grote impact heeft op de uitstraling van je woning, dan is het wel de vloer. Het kiezen van de juiste vloersoort kan een lastige taak zijn en het kan zorgen voor wat keuzestress. In deze blog bespreken we drie populaire vloersoorten: houten vloeren, PVC vloeren en tapijt. We nemen de voor- en nadelen met je door, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Houten Vloeren

Een houten vloer geeft je woning een natuurlijk, warm en stijlvol uiterlijk. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Zo kun je kiezen voor een lichte of donkere houtkleur, een gladde of iets ruwe afwerking, en een strak of landelijk patroon. Een houten vloer heeft ook een lange levensduur en kan na verloop van tijd worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt. Het nadeel van een nieuwe houten vloer is echter dat ze kunnen uitzetten en krimpen bij veranderingen in de luchtvochtigheid. Dit kan leiden tot kieren of kromtrekken.

PVC Vloeren

Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking die eruit ziet als een houten of stenen vloer. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, patronen en maten. Het voordeel van een PVC vloer is dat deze slijtvast, vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is een moderne PVC vloer ook geschikt voor vloerverwarming en heeft het een goede geluidsisolatie. Het nadeel van PVC vloeren is dat deze minder duurzaam zijn dan houten vloeren en minder natuurlijk ogen.

Tapijt

Tapijt voelt heerlijk zacht aan onder je voeten en geeft je woning direct een warme en gezellige uitstraling. Tapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en structuren, waardoor je de gewenste sfeer kunt creëren. Tapijt heeft ook een geluiddempende werking en kan zorgen voor meer grip. Het nadeel van tapijt is echter dat het gevoelig is voor vlekken en slijtage. Tapijt is dus minder geschikt voor intensief gebruikte ruimtes of huishoudens met huisdieren.