Skantrae
Woning

Interieurbasics: interieurtips voor beginners

Van kleurenschema’s tot vloerkleden, de wereld van het interieur kan overweldigend beginnen te voelen als u er elke keer probeert in te duiken. Gelukkig zijn er een paar principes van interieurontwerp die een geweldige plek zijn om u op weg te helpen- of u nu werkt met het huis van een klant ontwerp of uw eigen huis een make-over wilt geven (Bron: https://stalen-deur.nu/).

  • Geef uw meubels de ruimte om te ademen. Wanneer u een nieuw meubelstuk krijgt, is het een natuurlijke neiging om het tegen de muur te duwen- maar dit kan een kamer stijf en plat laten aanvoelen. In plaats daarvan, houd uw meubilair minstens een paar duim vanaf de muren om uw ruimte een luchtiger gevoel te geven.
  • Uw huis is geen showroom. Als u momenteel werkt aan het decor en interieur van uw eigen huis, probeer het er dan niet uit te laten zien als de professionele foto’s die u online of in interieur lessen ziet – die zijn bedoeld om te pronken met ontwerp principes en meubels in plaats van te worden bewoond. In plaats daarvan, gooi meer eclectische of sentimentele stukken in het interieur, zodat uw huis de perfecte balans heeft van een prachtig ontwerp en perfecte leefbaarheid.
  • “Vorm volgt functie” is een van de belangrijkste principes die modernistische ontwerpen regeren. De noodzaak om formulieren te vereenvoudigen is ontstaan uit de snel groeiende steden die een alternatief voor de traditionele bouw nodig hadden. Een probleemloze aanpak omvatte nieuwe materialen zoals gewapend beton en staal voor bouwconstructies. Als gevolg daarvan kunnen huizen grote ramen, platte daken hebben en kubus- of zelfs cilindrisch zijn. Het gebruik van nieuwe materialen betekende dat de hoogte van structuren veel verder kon reiken dan voorheen. Ook andere stromingen zoals Bauhaus, De Stijl en het futurisme maken deel uit van het modernisme, wat diepte toevoegt aan de stijl. U kunt er daarom voor kiezen om bijvoorbeeld meer modernistische stukken aan uw huis toe te voegen, zoals een stalen schuifdeur.