Nieuws

Paalmutsen beton

Wel eens gehoord van paalmutsen beton? Is het antwoord daarop nee? Dat is niet zo vreemd, veel mensen weten niet wat een betonnen paalmuts is en waar het voor dient. Een paalmuts beton beschermt metselwerk van bijvoorbeeld muurtjes, schoorstenen, palen en zuilen. Let er maar eens op, u ziet ze vaker dan u denkt. Metselwerk is mooi maar heeft wel degelijk bescherming nodig. Zonlicht, maar ook hemelwater kunnen funest zijn voor de stenen en voegen. Dit zorgt er op den duur voor dat er scheuren, barsten of schimmel- en weerplekken in het metselwerk ontstaan. Met paalmutsen beton wordt deze ellende voorkomen en gaat uw fraaie metselwerk veel langer mee.

Paalmutsen beton hebben dezelfde functie als een paraplu

Paalmutsen beton worden ook wel betonpetten, afdekplaatjes, betonhoedjes, betonmutsen of schoorsteenplaten genoemd. Een paalmuts beton is in het midden wat hoger en is vierzijdig aflopend. De vormgeving heeft nog het meeste weg van een dakje. Het biedt bescherming en zijn voorzien van zogenaamde molgoten. Deze zorgen ervoor dat het water langs het metsel- en voegwerk druppelt en niet erop. Dat is waarom paalmutsen beton dezelfde functie hebben dan een paraplu.

Paalmutsen beton in diverse afmetingen en kleuren

Omdat paalmutsen beton over het algemeen goed zichtbaar zijn is het belangrijk dat u een kleur kiest die bij uw stijl en smaak past. Bij Betongoed vindt u diverse kleuren en afmetingen paalmutsen beton in het assortiment. Alle paalmutsen zijn gefabriceerd uit stevig beton en te koop tegen aantrekkelijke prijzen. Beton heeft als groot voordeel dat het bestand is tegen alle weersinvloeden en niet krimpt of scheurt. Het is duurzaam materiaal, vergt nagenoeg geen onderhoud en gaat heel lang mee. Het biedt dus niet alleen bescherming, maar maakt uw metselwerk pas echt af. Met betonnen paalmutsen maakt u van simpele gemetselde pilaren bij de ingang van uw woning of oprit een statig geheel.

Kies het juiste formaat paalmuts

Houdt bij de aanschaf van paalmutsen beton er rekening mee dat deze groter zijn dan het oppervlak waarop ze worden geplaatst. Deze moet doorgaans zo’n 5 centimeter per 4 zijden groter zijn. Hebt u nog vragen over bijvoorbeeld het bevestigen van paalmutsen of wilt u direct bestellen? Bij Betongoed zitten we voor u klaar met de beste paalmutsen van beton. Bestel simpel online of leg uw vraag voor aan één van onze betonexperts.