Mooie rozen
Hovenier

Verschillende soorten bloemen

Iedereen houdt ervan, bloemen. Bloemen maken een huis kleurrijker, leefbaarder en mooier. Het maakt een normale straat naar een geweldige straat. Bloemen zijn dus echt van groot belang voor iedereen om te hebben in ons dagelijkse leven. Maar of je nou een grote bos rozen geeft aan je date of een mooie bos lelies op de tafel zet zit wel een verschil tussen. Er zijn een hele hoop verschillen tussen bloemen, hoe komt dat en waarom is dit zo?

Verschillen tussen bloemen

Elke bloem is erg anders en dit maakt het alleen maar mooier. Doordat elke bloem anders is ziet onze natuur er zo mooi uit. Een grote reden dat bloemen er anders uitzien is door verschil in locatie. Een bloem in Zuid-Afrika zal er heel anders uitzien als een bloem in Noorwegen door de geografische locatie. Doordat het in Zuid-Afrika vele malen warmer is zullen daar dus bloemen groeien die daar goed tegen kunnen, datzelfde geldt voor Noorwegen met bloemen die goed tegen koude temperaturen kunnen. Een andere reden dat bloemen er verschillend uitzien is door het wildleven van het land waar de bloem ontstaat. Het is namelijk een groot verschil voor een bloem als er bijvoorbeeld heel veel bijen zijn of helemaal geen bijen. Door evolutie zullen bloemen evolueren in bloemen die geschikt zijn voor hun leefomgeving.

Overeenkomsten bloemen

Alhoewel er niet veel overeenkomsten zijn met alle bloemen zijn er wel wat dingen die hetzelfde zijn bij elke bloem. Of je nou een wilde narcis hebt of een grote bos rozen van de winkel, ze zijn beide ontstaan vanuit een zaadje in de grond. Dat is namelijk hoe alle bloemen ontstaan. Dat is de grootste overeenkomst die alle bloemen hebben. Een andere overeenkomst die alle bloemen hebben is dat ze licht of water nodig hebben om te groeien en als dit er niet voldoende is, dat ze dood gaan. Gelukkig hoef jij je als consument daar geen zorgen om te maken. Hier zorgt de teler van de bloemen wel voor.