Klussen

5 geweldige manieren om schaduw te creëren in uw tuin

In de hoop van de komst van de toekomstige zomer geven wij u onze beste ideeën voor schaduwrijke tuinen. Onze oplossingen voor het creëren van schaduw in de tuin zal een buiten diner of zithoek een genot zijn om te gebruiken op de heldere dagen van de zomer.

Houtstructuren

Houtstructuren zijn lang favoriete tuin schuilplaatsen en er is een ruime keuze aan stijlen buiten het standaard zomerhuis. Dit komt doordat er tegenwoordig meerdere designs zijn en meerdere materialen die gebruikt kunnen worden. In plaats van hout kan er ook gekozen worden voor metaal en daarnaast kunt u er ook voor kiezen een raster in de houtstructuur te maken, zodat er een materiaal doorheen geweven kan worden voor extra schaduw.

Knikarmschermen of uitvalschermen

Knikarmschermen en uitvalschermen zijn ideaal voor als u wilt genieten van zon en schaduw, deze worden namelijk aan het huis geïnstalleerd en kunnen ingeklapt of uitgeklapt worden (soms met een haspel soort systeem en soms elektrisch). U vindt ze bij: https://www.rainbow-collection.nl/.

Parasols

Een solide parasol, zal een praktische oplossing voor een patio zijn en zal niet wiebelen en omvallen zodra de wind oppikt. Dit komt door het toegevoegde gewicht aan de onderkant, waar een parasol in gepositioneerd zit. Veel hotels en restaurants maken gebruik van parasols door het makkelijke installeren en opbergen.

Luifel

Een eenvoudige stoffen luifel creëert schaduw waar en wanneer het nodig is en door het kiezen van een heldere kleur of patroon zal het de chill hoek in een grote tuin worden. Outdoor stoffen hebben het voordeel dat ze waterbestendig, windbestendig, UV tegenhouden en langdurig meegaan, maar een geïmproviseerde luifel heeft het gemak niet alleen van stevig materiaal te zijn, het zal ook makkelijk op en af te breken zijn. 

Schaduwdriehoek

Tegenwoordig is een populaire manier van schaduw creëren in de tuin de schaduw driehoek, deze wordt gespannen in de tuin om zo de zon op een specifieke plek weg te houden.