terrasoverkapping
wonen

5 redenen om een tuinoverkapping aan te schaffen

Een terrasoverkapping is echt een aanwinst voor je tuin. Je geniet nog langer en nog meer van het buitenleven. Bovendien kan je ook je tuinmeubels en kussens gewoon laten staan als het toch onverwachts in een keer mocht gaan regenen. Maar er zijn nog meer redenen waarom een overkapping in de tuin nemen ene geode optie is. Hieronder geven we je 5 goede redenen.

Een heerlijk plekje om te zitten in de schaduw

Warme zomerse dagen met veel zon. Heerlijk maar toch zit je liever op een schaduwrijke plek. Met een overkapping in je tuin heb je altijd een plekje om te zitten in de schaduw. Bovendien heb je ook geen gedoe met een parasol neerzetten of een schaduwdoek ophangen. Om toch een plek in de schaduw te creëren.

Meer tijd buiten doorbrengen

Met een terrasoverkapping breng je eigenlijk automatisch meer tijd buiten door. Omdat je er heerlijk lang kan blijven zitten. Maar ook omdat de tuinstoelen en kussen gewoon kunnen blijven liggen en staan. Het nodigt vele meer uit om er te gaan zitten. Meer tijd doorbrengen in de buitenlucht is nooit verkeerd natuurlijk.

Het is heerlijk warm

Onder de overkapping zit je doorgaans heerlijk warm. De warmte wordt er een beetje vastgehouden. Mocht het toch s, avonds een keer flink afkoelen of heb je een dag met wat frissere temperatuur? Geen probleem je kan er ook altijd nog een terrasverwarmer of kacheltje bij zetten. Dat is ook nog eens heel sfeervol.

terrasoverkapping

De tuinmeubels laten staan

Een van de goed redenen om een terrasoverkapping te nemen is dat je de tuinmeubels kan laten staan. Eventueel ook in de winterperiode. Maar zit je onder de overkapping en barst er spontaan een flinke regenbui los. Dan hoef je niet alles snel weer op te ruimen en naar binnen te rennen. Je zit er heerlijk droog.

Je kan het heel sfeervol en gezellig maken onder de overkapping

Net als in bijvoorbeeld de woonkamer kan je het onder de overkapping ook heel sfeervol en gezellig maken. Kijk of je wat leuke verlichting aan kan brengen bijvoorbeeld een snoer met wat ledlampjes en kies wat leuke decoraties. Je maakt er op die manier een soort tweede woonkamer of en verlengstuk van je huis van. Maar het zorgt er ook voor dat het een fijne plek is waar je graag wil zitten.