mobiele palletwikkelaar
Tips

Hoe werkt een palletwikkelaar

Om het vervoeren van goederen eenvoudiger te maken en de kans op schade eraan te verkleinen, worden goederen omwikkeld. Pallets worden zeer veel gebruikt voor het transport van goederen en als daar goederen los op worden gezet, bestaat de kans dat die eraf vallen. Dat is vervelend, want dan kunnen er goederen beschadigd raken, die natuurlijk geld kosten en moeten worden opgeruimd, en dat houdt het werk op. Als de goederen goed omwikkeld zijn, dan kunnen die bovendien zelf niet vuil worden. Voor al deze redenen is het omwikkelen van goederen een goed idee.

Het omwikkelen

Voor het omwikkelen van goederen wordt doorgaans een dun plastic folie gebruikt. Dat kan met de hand of een machine. Wordt er slecht incidenteel gewikkeld, dan zijn de kosten van een machine wellicht moeilijk terug te verdienen. Hoe vaker gewikkeld moet worden, des te meer behoefte bestaat aan een wikkelmachine. Bij het omwikkelen van een pallet met goederen zijn tenminste de afmetingen van het grondvlak bekend. Dat is mooi meegenomen. Er bestaan verschillende typen palletwikkelaars: de armwikkelaar, de ringwikkelaar, de draaiplateauwikkelaar, de horizontale wikkelaar, en de robotwikkelaar. Afhankelijk van onder andere de hoeveelheid wikkelwerk, zal de machine simpel of meer ingewikkeld zijn. Bij veel werk wordt de wikkelsnelheid steeds belangrijker. Om een pallet met goederen te omwikkelen, kan die worden gedraaid. Waar de folie uitkomt kan dan een vaste plek hebben en alleen in verticale richting bewegen. Als de pallet niet wordt gedraaid, dan zal waar de folie uitkomt, om de pallet heen moeten cirkelen. De kracht waarmee wordt gewikkeld, is een belangrijk aspect.

mobiele palletwikkelaar

Mobiele palletwikkelaar

Als je een palletwikkelaar wilt, omdat handmatig wikkelen onhandig is en teveel tijd kost, maar op uiteenlopende redenen een vaste wisselaar geen optie is, dan kan je kiezen voor een mobiele palletwikkelaar. Je kunt er een aanschaffen die mechanisch is en daarom overal inzetbaar. Je loopt om de pallet heen met de wikkelaar. Je kunt instellen of de folie horizontaal wikkelt, of langzaam omhoog of omlaag gaat. Ook de wikkelkracht is instelbaar.