Woning

Kunstgras ideaal voor ouderen die thuis blijven wonen

Senioren worden gedwongen om steeds langer thuis te blijven wonen. Door voor kunstgras in de tuin te kiezen wordt dit steeds makkelijker! Het kost senioren vaak ontzettend veel moeite om hun tuin bij te houden. Denk aan het snoeien van bomen en struiken, het bijhouden van het gazon, enzovoorts. Voor het uitvoeren van onderhoud kun je een hoveniersbedrijf inschakelen. Dit brengt echter maandelijks kosten met zich mee, die je mogelijk liever bespaart! Om deze reden kan het gebruik van kunstgras in de tuin het overwegen waard zijn. Naast het feit dat kunstgras onderhoudsarm is, zitten er verschillende andere voordelen aan het gebruik van dit materiaal.

In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van kunstgras voor senioren. Naast het gebruik van kunstgras in de tuin, kun je het kunstgras ook op een balkon of dakterras leggen. Ideaal om een speelplek voor je kleinkinderen te creëren.

Kies voor milieuvriendelijk kunstgras

Wanneer je voor kunstgras van een hoge kwaliteit kiest, kies je voor een milieuvriendelijke oplossing. Voor het gebruik van kunstgras zijn pesticiden en bijvoorbeeld meststoffen niet langer nodig. Het gras zal immers gedurende het jaar even groen blijven! Zou je voor goedkoop kunstgras kiezen, dan is deze oplossing minder milieuvriendelijk. Bij de productie van goedkoop kunstgras worden vaak zware metalen gebruikt. Soms zelfs in combinatie met lood en andere schadelijke stoffen. Daarbij is goedkoop kunstgras veel minder zacht en is het minder goed bestand tegen UV-straling. Het gras zal hierdoor sneller verkleuren.